junij 29, 2018

Nasmeh pričarali že več kot 8.000 otrokom

500 otrok iz vse Slovenije bo tudi to poletje lahko uživalo morske radosti v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Celjsko podjetje Tuš ga pripravlja že 16 let, v tem času pa je brezskrbne počitnice v Mladinskem letovišču na Debelem rtiču omogočilo že več kot 8.000 otrokom iz socialno ogroženih družin.

Rdeča nit letošnjega letovanja je indijanska vas. Otroci so sami izdelali indijanske rekvizite in okraske, narisali risbice, za za zabavo, glasbo in ples pa so poskrbeli animatorji. (Foto: Radio Štajerski val)

Zabavno, sproščeno in brezskrbno
V Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa na Debelem rtiču so se tudi letos potrudili in za otroke pripravili bogat animacijski program. »Vse od ustvarjalnih delavnic, plesnih večerov, izleta z ladjico, tečaj plavanja, veliko kopanja in še marsikaj zanimivega,« razlaga Anja Marjetič iz Tuša. Pričarajmo nasmeh je projekt, ki ga celjski Tuš skupaj s partnerji, tudi Rdečim križem Slovenije, organizira že 16 let. »Vsako leto otroke izberemo s pomočjo in v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, ki pa pri tem sodelujejo s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Trudimo se, da zajamemo vse kotičke Slovenije, tudi tiste najbolj oddaljene od morja,« pravi Renata Brunskole, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije. Letos bodo teden dni brezskrbnih užitkov na morju znova omogočili 500 otrokom.

Uživali bodo tudi otroci iz naših krajev
Trenutno na Debelem rtiču letuje prva skupina otrok, ki večinoma prihajajo s Koroške, nekaj jih je tudi iz savinjske in obalno-kraške regije. Iz naših krajev otroci v mladinsko letovišče Rdečega križa odhajajo drugi teden avgusta. Morske radosti bodo med drugim doživeli mladi iz Šmarja pri Jelšah, Šentjurja, Celja, Laškega in Žalca, teden dni za njimi pa še otroci iz Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic in Ptuja. Kako uživajo najmlajši, smo se radijci prepričali na lastne oči in ušesa. Preverite v spodnji galeriji in prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Galerija slik

Datoteke

Kaj počnejo otroci na Debelem rtiču?.mp3