november 7, 2018

Nastaja ena lepših sosesk v Dravinjski dolini

V Dobrovljah, na sončni legi ob meji med zreško in konjiško občino, bo zrasla nova stanovanjska soseska. Občina Zreče je na območju, na katerem je prostora za šest individualnih hiš, zagotovila vso potrebno infrastrukturo za prodajo parcel in začetek gradnje.

V tem delu Dobrovelj je na voljo šest parcel, ki so zdaj že komunalno urejene in pripravljene za gradnjo stanovanjskih hiš.

Za parcelo okoli 40 tisočakov
Sredi lanskega poletja je občina Zreče za izvajalce del izbrala konjiško podjetje GMI, inženiring in vzdrževanje, ki je v dobrem letu dni za potrebe nove stanovanjske soseske - Stanojević zgradilo vodovodno omrežje, fekalno in meteorno kanalizacijo, električni ter telekomunikacijski vod, javno razsvetljavo ter dovozno cesto. Naštete pridobitve so skupaj stale 182 tisočakov. Denar sta zagotovili občina in država. Parcele na sončni legi ob pogledu na Konjiško goro so velike od 600 do 700 kvadratnih metrov. Na zreški občinski upravi pravijo, da je zanimanje za nakup precejšnje. Cene naj bi se gibale okoli 40 tisoč evrov. (BF)