marec 12, 2020

Na testiranju za koronavirus 9 učiteljev šmarske šole

Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je danes kljub odredbi o zaprtju sprejela v varstvo 3 učence, za katere starši niso našli ustreznega varstva. 9 učiteljev je na testiranju, ostalim je odrejeno delo od doma. Pristojne službe so začele dezinfekcijo prostorov.

Pristojni so že začeli dezinfekcijo prostorov šmarske šole. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

V Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah so zaradi potrditve okužbe s koronavirusom pri dveh osebah sprejeli dodatne preventivne ukrepe. Centralna šola s podružnicami je danes zaprta, na terenu so pristojne ekipe, ki so začele dezinfekcijo prostorov. Šolska vrata so bila kljub temu odprta za učence, ki niso bili pravočasno obveščeni o zaprtju šole oz. zanje starši niso našli ustreznega varstva. Za varstvo treh otrok, ki so prišli v šolo, je bilo tako ustrezno poskrbljeno, razlaga ravnatelj Mitja Šket, ki je s preudarnim odzivom staršev zelo zadovoljen.



Kljub zaprtju šole je, kot pravi Šket, zjutraj na delo prišla večina učiteljev, ki pa jim je bilo kasneje odrejeno delo na doma. Izjema je 9 učiteljev, ki so bili napoteni na testiranje za koronavirus. Na testiranju je tudi nekaj učencev, vendar podatka o njihovem številu Šket nima. Na šmarski osnovni šoli sta sicer po dosedanjih podatkih s koronavirusom okuženi dve osebi, poleg učiteljice še eden od učencev. Šola po današnji odredbi države ostaja zaprta 14 dni. Kako bodo učenci nadomestili odpadli pouk, po navedbah Šketa trenutno še ni znano, saj navodil pristojnega ministrstva še niso prejeli. (SP)