december 15, 2021

Nova soseska v Celju ima prve stanovalce

Danes so v Celju slavnostno odprli prva dva od šestih novih stanovanjskih blokov z garažno hišo v soseski Dečkovo naselje. Za vselitev je trenutno na voljo 50 stanovanj, do konca prihodnjega leta pa jih skupno 142.

Prva dva bloka sta že končana. (Foto: Štajerski val)

Gradnja stanovanjske soseske DN10 je ena največjih investicij v zadnih dvajsetih letih v občini Celje. Stanovanja gradita občina in družba Nepremičnine Celje. Zgrajena sta že prva dva bloka od šestih, v njih so neprofitna najemna stanovanja, pa tudi nekaj oskrbovanih stanovanj. Direktor Nepremičnin Celje Primož Brvar ob tem razlaga:

Prva stanovalka, ki je danes že prevzela svoje ključe, je Alenka Pesjak. Na razpis se je njena družina prijavila že leta 2019:



Prerez traku in odprtje prvih dveh blokov v novi stanjovanjski soseski. (Foto: Štajerski val)


Zakaj pa je investicija v stanovanjsko sosesko za Celje tako pomembna? Podžupanja Breda Arnšek:



A potrebe po stanovanjih v celjski občini še vedno ostajajo večje, kot je stanovanj na voljo. Na zadnjem razpisu so med drugim prejeli več kot 640 vlog. Ob tem Arnškova dodaja:

Vrednost celotne investicije gradnje stanovanjske soseske DN10 sicer znaša 16,8 milijona evrov. Sredstva sta občina Celje in Nepremičnine Celje med drugim pridobila tudi iz evropskih skladov. Rok za končanje celotne soseske je konec prihodnjega leta, a na Nepremičninah Celje računajo, da bo projekt lahko končan že nekoliko prej. (NKM)

Galerija slik