december 6, 2020

Na Kozjanskem se v času korone cedita med in mleko

Kmetija Sinkovič in Čebelarstvo Kozmus sta v času koronavirusa ustvarila nov izdelek – MEDKO, ki združuje cenjeni lokalni sestavini, jogurt in med. Z novim produktom so povezali tradicijo in sodobnost, pri čemer so upoštevali tudi smernice zdrave prehrane in nove okuse.

Nov izdelek s Kozjanskega priporočajo vsem ljubiteljem medu in jogurta. (Foto: Mojca Valenčak)

MEDKO "zakrivila" korona
Na Mlečni kmetiji Sinkovič na Bučah in v Čebelarstvu Kozmus na Pilštanju so tudi v času epidemije novega koronavirusa zelo aktivni. Katja Sinkovič in priznani strokovnjak za čebelarstvo, dr. Peter Kozmus, sta v jesenskem času združila moči in svojo obstoječo ponudbo, ki jo kupci že dobro poznajo, nadgradila in oplemenitila s sodelovanjem. Ustvarila sta nov in ,kot zatrjujeta, izjemno zdrav izdelek iz lokalnih pridelkov Kozjanskega in Obsotelja, s povsem novim okusom. Poimenovala sta ga MEDKO; MED in mleKO s KOzjanskega. Združila sta sestavini, ki sta na tem območju izjemno cenjeni že več tisočletij, jogurt in med. Pravzaprav navadni jogurt in kostanjev med. Izdelek so začeli tržiti pretekli vikend. Prvi kupci naj bi bili vsi po vrsti navdušeni. Izdelek je pakiran v stekleno embalažo in podpira trajnostni razvoj. Kupiti ga je mogoče na Mlečni kmetiji Sinkovič, v Pekarni Pod gradom v Podčetrtku ter v Kašči v Šmarju pri Jelšah. Nov produkt je odgovor na epidemijo koronavirusa, ko so lokalni ponudniki po zaprtju javnih zavodov čez noč ostali brez stalnih strank. Podrobnosti je Katja Sinkovič razkrila v Kmetijski oddaji v pogovoru s Snežano Prebil. Prisluhnite jima na spodnji povezavi.


MEDKO združuje jogurt in med, ki sta v Obsotelju in na Kozjanskem že več tisočletij izjemno cenjeni sestavini. (Foto: Mojca Valenčak)