avgust 25, 2020

Novost pri zreški osnovni šoli - kolesarski poligon

V Zrečah imajo nov kolesarski poligon pri osnovni šoli. Zreška občina je s partnerji projekt, vreden okoli 90 tisoč evrov, uresničila s pomočjo državnega in evropskega denarja.

Na poligonu otroci pridobivajo znanja in veščine, ki jim bodo še kako koristile v prometu. (Foto: Foto Nareks - Matej Nareks)

Poligon so uredili pod okriljem projekta »Urbano turistično oživljanje Zreč z zelenimi trajnostnimi rekreativnimi površinami«, ki ga sofinancirata država in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Direktor turistične destinacije Rogla-Pohorje Domen Vogelsang o poligonu pravi:

Ob tem so partnerji v projektu dobili tudi 6 električnih koles, s katerimi bodo obiskovalci lahko spoznavali destinacijo. O možnostih varnega kolesarjenja v destinaciji Rogla-Pohorje pa Vogelsang pravi, da je …

Pri njih sta med kolesarji najbolj priljubljeni Rogla in Žička kartuzija. Še več o projektu Urbano turistično oživljanje Zreč z zelenimi trajnostnimi rekreativni površinami preberite TUKAJ, v fotogaleriji pa vidite utrinke z delavnice, ki so jo pripravili ob petkovem odprtju kolesarskega poligona. (AD, foto: Foto Nareks - Matej Nareks)

Galerija slik