januar 9, 2020

Novost v Šentjurju: projekt Prostofer

V občini Šentjur so z novim letom po cestah zapeljali prostoferji. Prostovoljni vozniki brezplačno po opravkih peljejo starejše občane, ki sami ne vozijo in tudi ne morejo koristiti javnega prevoza. V Šentjurju je trenutno osem prostoferjev, avto je zagotovila občina.

V Šentjurju smo že lani opazili prostoferja, a ta je prišel iz občine Šmarje, ki je tudi v projektu. Šentjurčani imajo zdaj svoj avto. (Foto: Radio Štajerski val)

Prostofer je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, v okviru storitev Zlata mreža. V Šentjurju se je na javni poziv odzvalo osem prostovoljnih voznikov, ki so že opravili usposabljanje. Kako deluje projekt in kako naročiti prevoz, če ga starejša oseba potrebuje, razlaga šentjurska podžupanja Silva Koželj:

Prevoz lahko naročite na številki 080 10 10 ob delavnikih od 8. do 18. ure. V šentjurski občinski upravi računajo, da bo trenutnih osem prostovoljcev zadostovalo za vse potrebe, a v projekt se vseeno še lahko vključijo tudi novi prostovoljci. (AD)