november 28, 2022

O Božičkovi tovarni daril, ki bo letos tudi na našem radiu

DRUGA JUTRANJA KAVA Spet je tisti čas v letu, ki prinaša čarobnost prazničnega, odkriva pa tudi stiske mnogih družin. Da bi bil božič za čim več otrok lep, se trudijo v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam. Vrata je odprla, že osmo leto, Božičkova tovarna daril. Tudi letos je na spletu in v živo, med drugim bo imela izpostavo na našem radiu. Več nam je na drugi jutranji kavi zaupal prvi mož Božičkove tovarne daril Milan Ninić.

Gost naše tokratne druge jutranje kave je bil Milan Ninić, predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam in prvi mož Božičkove tovarne daril.

V osmi Božičkovi tovarni daril, želijo tudi letos, s pomočjo dobrih ljudi obdariti več kot 1000 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. V preteklih sedmih letih je društvo Enostavno pomagam do sedaj uspelo obdariti skupaj več kot 6000 otrok. Letos je projekt znova tudi na spletu. Božičkov pomočnik postanete tako, da obiščete spletno stran www.bozickovatovarna.si, kjer si izberete poštni predal otroka, ki ga želite obdariti. Na voljo so vam imena in starosti otrok. V nadaljevanju se odločite o vrednosti donacije (20, 30 ali 40 evrov) in zaključite obdarovanje z izvedbo plačila. Prostovoljci bodo nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Vsebovalo bo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo.

Darilo mora vsebovati 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo. (Foto: HD Enostavno pomagam)

Božičkova tovarna je letos tudi v živo, člani društva bodo tri vikende zapored, od četrtka do sobote, prisotni tudi na praznični stojnici v nakupovalnem središču Planet Tuš Celje. Izpostavo bo Božičkova tovarna daril letos znova imela tudi na našem radiu. Uradno bo zaživela v petek, ko bomo prižgali tudi praznične lučke. K nam lahko pridete po kartonček z imenom, starostjo in ostalimi podrobnostmi o otroku, ki ga želite obdariti. Ko kupite 5 stvari, ki jih mora vsebovati darilo, ga prinesete k nam na radio, člani društva pa ga bodo nato prevzeli in dostavili k pravemu otroku.


Kartončke z imeni otrok najdete v celjskem Planetu Tuš in na našem radiu, kjer bo od petka izpostava Božičkove tovarne daril. (Foto: HD Enostavno pomagam)

Še več podrobnosti nam je predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam Milan Ninić zaupal na naši drugi jutranji kavi. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)