O sobivanju za starejše odslej tudi v Celju

23.04.2018

Info točko Sobivamo v Celju je v družbi direktorice Večgeneracijskega centra Socio Suzi Kvas odprla ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. (Foto: Radio Štajerski val)

V Večgeneracijskem centru Socio v Celju je vrata odprla info točka projekta Sobivamo. Starejšim bo na enem mestu ponujala informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti.

Starost ne sme biti osamljena
Družba se stara in to prinaša vedno večje izzive. Ne le za starejše, pač pa tudi za lokalne skupnosti in državo samo. V starosti številni sami ne zmorejo več stroškov ali pa potrebujejo zgolj družbo, ker so osamljeni. Pred nekaj časa je v Sloveniji zaživel projekt Sobivamo. Deluje pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor, v sodelovanju z državnim stanovanjskim skladom in lokalnimi skupnostmi. Njegov ključni namen je poiskati možnosti za izboljšanje bivanjske kulture starejših in rešitve za problematiko bivanja starejše populacije. Po Sloveniji v okviru projekta vrata odpirajo info točke, v Celju so jo odprli konec minulega tedna. Na voljo je v prostorih Večgeneracijskega centra Socio na Gosposki ulici. Pomoč in odgovore na vprašanja starejšim bodo nudile svetovalke centra Socio, štirikrat na leto pa bodo za nasvete na voljo tudi svetovalci z ministrstva. Prisluhnili bodo starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali prenesli njihove predloge v bodoče sistemske rešitve. Info točka je v prostorih Večgeneracijskega centra Socio na Gosposki ulici v Celju. O njej v spodnjem posnetku prisluhnite direktorici Suzi Kvas. Podrobnejše informacije o programu in možnostih, ki jih ponuja pa najdete TUKAJ. (NS)

SUZI KVAS O INFO TOČKI SOBIVAMO V CELJU IN POTREBAH STAREJŠIH
Štajerski val v sliki