junij 14, 2019

Ob Savinji v Celju prav posebna gugalnica

Javno otroško igrišče na Savinjskem nabrežju v Celju je od danes bogatejše za prvo gugalnico za gibalno ovirane otroke v Celju. S pomočjo donatorja jo je postavilo Humanitarno društvo Enostavno pomagam.

Prvi je novo gugalnico ob Savinjskem nabrežju preizkusil Julijan. (Foto: ŠV)

Za aktivno preživljanje prostega časa in druženje
Humanitarno društvo Enostavno pomagam tudi letos aktivno nadaljuje svoje poslanstvo, to je pomagati otrokom, socialno šibkim in vsem, ki pomoč potrebujejo. Potem ko so pred nekaj tedni celjski porodnišnici predali ultrazvočni aparat in oblačila za novorojenčke, so zdaj s posebno gugalnico razveselili še gibalno ovirane otroke. Predsednik društva Milan Ninić razlaga:

Donacija darilo ob abrahamu
Gugalnica je stala dobrih 10.000 evrov. Društvo jo je nabavilo s pomočjo donatorja Boštjana Brantuše, ki je ob slovesni predaji dejal: „Ob praznovanjih obletnic se vedno veselimo, kar je tudi prav, a ob tem nehote pozabimo, da so med nami tudi takšni, ki jim vsakdan ni enak našemu in da, kar je za nas povsem normalo, so za njih le sanje. Zato sem se ob svoji 50-letnici odločil praznovanje narediti malo drugače ter prijateljem in s prijatelji priredil dobrodelni koncert z namenom pomagati osrečiti otroke na invalidskih vozičkih. Ponosen sem, da smo skupaj uspeli zbrati pravljičnih 7.777, 77 eur in s tem skoraj v celoti pokrili strošek gugalnice za otroke na invalidskih vozičkih, ki so do sedaj lahko samo opazovali svoje vrstnike, ki so se v tem parku igrali.“ Razliko za nakup gugalnice je zagotovilo društvo iz sklada za pomoč otrokom. Celjska občina je poskrbela za podlago in gradbena dela. (NS)