junij 19, 2021

Občina Šmarje je slavila

Občina Šmarje pri Jelšah je včeraj obeležila občinski praznik in ob tem tudi nagradila najbolj zaslužne občane in društva.

Med letošnjimi nagrajenci občine je po desetih letih spet častni občan. (Foto: Štajerski val)

Zadnji teden v juniju Občina Šmarje pri Jelšah praznuje. Lani je slovesnost odnesel koronavirus, letos pa so vendarle na prireditvi lahko obeležili praznik, s katerim so se spomnili tudi na 150-letnico povzdiga Šmarja v trg, ter podelili občinska priznanja in nagrade. Prvič po desetih letih so v Šmarju dobili častnega občana, to je Franc Pišek, lastnik podjetja Vitli Krpan. Ob podelitvi naziva je povedal:

Župan Matija Čakš je podelil tudi plaketo, prejel jo je Jakob Rihtarič, velik športni navdušenec in organizator športnih dogodkov. Tako pravi:

Prejemnika priznanj šmarske občine sta dva, fizioterapevtka ter inštruktorica skupinske vadbe in fitnesa, ki že več kot 20 let izvaja športne vadbe za občane vseh generacij ter aktivno sodeluje na številnih športnih dogodkih Petra Čebokelj, nam je povedala:

Direktor podjetja AS System ter predsednik šmarske območne obrtno-podjetniške zbornice Aleš Seidl, prav tako prejemnik priznanja, pa je vtise strnil s temi besedami:

Denarno nagrado občinski svet namenja Tenis klubu Jelšingrad Šmarje pri Jelšah. Predsednik Marko Čakš pravi, da so v klubu priznanja zelo veseli. Za kaj pa bodo porabili nagrado?

Šmarska občina pa je podelila tudi posebno priznanje, in sicer Francu Eisenkolerju, ki je nepogrešljiv in aktiven član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šmarje pri Jelšah. Ob prejemu priznanja pa pravi:

Še podrobnejše obrazložitve priznanj najdete TUKAJ.

Kaj so postorili in kaj načrtujejo?
So se pa v Šmarju ob prazniku ozrli tudi na postorjeno v minulem letu, na trenutne projekte in spomnili na svoje načrte. Župan Matija Čakš med glavnimi uresničenimi projekti izpostavlja:

Tudi za naprej, dodaja, ne manjka načrtov. Kaj jih čaka v kratkem?

Ob tem izpostavlja še izgradnjo oskrbovanih stanovanj, kjer so v zaključni fazi izbire izvajalca del, med poletnimi počitnicami bo potekala rekonstrukcija kuhinje šmarske osnovne šole. Še vedno prenavljajo staro šolo, kjer bo prostore dobil zdravstveni dom. Pripravljajo pa tudi načrte za energetsko sanacijo šole na Kristan Vrhu, obnovo športnih površin pri šoli na Svetem Štefanu, uredili bodo tudi področje ribnikov pri trgovini Hofer. (TMG)

Galerija slik