september 29, 2020

Obnova ceste na Ponikvi: manjka še nekaj soglasij lastnikov zemljišč

Kot kaže, bo državna cesta Dole–Ponikva–Loče vendarle doživela dolgo napovedovano obnovo. Najprej bosta na vrsti 1. in 2. etapa. Izvajalska pogodba je že podpisana, ima pa Direkcija za infrastrukturo še nekaj težav s pridobivanjem soglasij lastnikov zemljišč.

Na Ponikvi že zelo dolgo čakajo obnovo te zelo uničene in ozke ceste. (Foto: google.com)

Župan občine Šentjur Marko Diaci je izvajalsko pogodbo sopodpisal prejšnji četrtek, prav na dan občinskega praznika. Šentjurska občina za 1. in 2. etapo projekta, vrednega slab milijon evrov, prispeva približno 225 tisoč evrov, preostanek bo dala država. Katera odseka bosta dobila novo podobo, Diaci razlaga:

»S podpisom izvajalske pogodbe so izpolnjeni pogoji za pričetek prenove, ki se pričakuje v naslednjih dneh,« sporočajo iz občine, a dodajajo, da manjka še nekaj soglasij lastnikov zemljišč. »Direkcija RS za infrastrukturo je podala pobudo in zaprosila občino Šentjur za vključitev v pridobivanje še manjkajočih soglasij lastnikov zemljišč na trasi prenove, ki so še edina in resnici na ljubo že dolgotrajna ovira čimprejšnji izvedbi projekta,« pojasnjuje župan in pri tem o problematiki odkupovanja zemljišč v naši državi pravi:

Ne bo pa načeloma potrebe po dodatnih zemljiščih na odseku od krožišča v Dolah proti Hotunju, kjer bo v sklopu projekta tudi nekaj lokalnih sanacij in preplastitev. Po 1. in 2. etapi bosta na cesti Dole–Ponikva–Loče še 3. in 4., ki ju tudi že pripravljajo. (AD)