april 16, 2021

Obnovili bodo cesto Dramlje–Slatina

Župan Občine Šentjur Marko Diaci je včeraj podpisal pogodbo za obnovo cestnega odseka Dramlje–Slatina. Kot sporočajo iz občine, gre za eno večjih občinskih investicij v cestno infrastrukturo v tem letu. Dela bo izvedlo podjetje GAAL gradnje iz Podčetrtka, pogodba je vredna 377.000 evrov.

Pogodbo sta podpisala predstavnik izvajalca, Andrej Leskovšek, in šentjurski župan Marko Diaci. (Foto: Občina Šentjur)

Novo podobo bo dobilo dobilo okoli 1400 metrov lokalne ceste na območju Slatine pri Ponikvi, in sicer odsek Dramlje–Ponikva na relaciji od meje med KS Dramlje in KS Ponikva do konca ceste oziroma križišča lokalnih cest v Slatini.

»Odsek, predviden za obnovo, poteka po gričevnatem terenu. Cesta je v asfaltni izvedbi in povprečne širine 3 metre. Vozišče je dotrajano in močno poškodovano ter onemogoča varno vožnjo. Prav tako so neurejene bankine, ki so zatravljene, ob vozišču na njih zastaja voda. Občina Šentjur zato želi s to investicijo izboljšati vozne pogoje, prometno varnost in pretočnost na omenjenem odseku, s tem pa prispevati h kvaliteti bivanja in vsakodnevnih migracij tam živečih krajanov ter uporabnikov ceste,« so po podpisu pogodbe sporočili iz Občine Šentjur.

Cesta je zelo uničena in nujno potrebna obnove. (Foto: Občina Šentjur)


Na javnem razpisu je bilo za obnovo ceste izbrano podjetje GAAL gradnje iz Podčetrtka. Dela bo pričelo že v prihodnjih dneh, projekt bo predvidoma končan do konca letošnjega junija. (AD)