januar 27, 2021

Od februarja Nove KBM ne bo več v Podčetrtku

Nova KBM s prvim februarjem zapira svojo poslovalnico v Podčetrtku. Tako bodo morali občani Podčetrtka, pa tudi Bistrice ob Sotli in Kozjega, ki jim je poslovalnica v Podčetrtku najbližja, na banko v Rogaško Slatino.

Prebivalci južnega Kozjanskega bodo kmalu morali na banko v Rogaško Slatino. Določene storitve bodo na voljo na pošti. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Kot so nam povedali v Novi KBM, bodo poslovalnico v Podčetrtku, ki je zaradi trenutnih ukrepov zaprta že od decembra, res združili s tisto v Rogaški Slatini. V Novi KBM, ki je pred kratkim prevzela Abanko, pravijo še, da so stranke o tem že obvestili. Da pa so jim še vedno na voljo osnovne storitve na pošti. Na pošti lahko namreč njihovi komitenti, kot dodajajo, brez nadomestila opravijo gotovinske bančne storitve, kot so dvig ali polog gotovine, vpogled v stanje na računu ali plačilo položnic. Prav tako lahko odprejo nov transakcijski račun in sklenejo depozit ali varčevanje ter oddajo vlogo za izdajo bančnih kartic, vlogo za podaljšanje limita in vlogo za kredit. Na pošti je mogoče tudi spremeniti pooblaščeno osebo za transakcijske račune in spremeniti obliko transakcijskega računa.

Po združitvi Nove KBM in Abanke, kot pravijo, prihaja tudi do podvajanj, zato je optimizacija potrebna. "Na nekaterih področjih je potrebna optimizacija poslovne mreže, na primer tam, kjer so poslovalnice obeh bank ali bankomati v neposredni bližini ali njihovo delovanje ni stroškovno učinkovito. Procesi optimizacije banke so stalni proces in bodo tudi v prihodnje skrbno premišljeni," pravijo v banki. Ob tem so spomnili, da sta na voljo tudi spletna in mobilna banka. (TMG)