julij 7, 2022

Oliver in Carlitos: Še 1900 kilometrov do cilja

Pred slabimi tremi leti se je Konjičan Oliver Tič odpravil na novo pustolovščino. Zadal si je prehoditi dva kontinenta, Južno in Severno Ameriko. Na okoli 25.000 kilometrov dolgi poti od Argentine do Aljaske se že vidi ciljna črta. Preverili smo, kdaj jo bo Oliver prečkal in kdaj se vrača v domače Slovenske Konjice.

Oli se bo v domače Slovenske Konjice vrnil 27. avgusta, obljubil je, da nas nato kmalu s Carlitos obiščeta tudi na Štajerskem valu. (Foto: osebni arhiv)

Na Štajerskem valu smo poklicali na drugi konec sveta in Oliverja Tiča - Oli Walker ujeli tik pred nočitvijo v enem izmed kampov v Yukonu, okoli 1000 kilometrov pred mejo z Aljasko. Kot je zaupal Nini Slak ni preveč utrujen, zadnjih nekaj 100 kilometrov mu nočni mir kratijo le medvedi, ki so se mu nekajkrat že precej približali. Dobro razpoložen se veseli vrnitve domov in srečanja s svojimi Konjičani. Te dni sicer poziva k dobrodelnosti. Na dražbo je namreč dal dres, ki mu ga je ob srečanju nekaj tisoč kilometrov nazaj v Dallasu podpisanega podaril naš košarkarski as Luka Dončić. Podrobnosti o dražbi in kako lahko sodelujete, slišite v spodnjem posnetku. Lahko pa ljudem v stiski v sklopu dražbe pomagate tudi s poslanim SMS-om POMAGAMO10 na 1919. (NS)