november 8, 2018

Petra Misja Zorko za županjo Bistrice ob Sotli

V občini Bistrica ob Sotla bodo lahko občani izbirali med dvema županskima kandidatoma. Poleg aktualnega župana Franja Debelaka se za župansko funkcijo poteguje etnologijna in kulturna antropologinja Petra Misja Zorko. Za kandidaturo se je odločila, ker meni, da so v občini nujne spremembe.

Petra Misja Zorko meni, da je treba prisluhniti željam mladih, modrostim starejših in predlogom izkušenejših. (foto: Radio Štajerski val)

Petra Misja Zorko, uni. dipl. etnologinja in kulturna atropologinja, je od leta 2012 zaposlena na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer deluje na področju upravljanja s sredstvi evropske kohezijske politike. Če bo izvoljna za županjo, napoveduje spremembe. Med konkretni poudarki svojega programa izpostavlja učinkovito upravljanje z občinskim premoženjem, spodbujanje gospodarstva in načrtovanje prostorskega razvoja. Prav tako si bo prizadevala za boljše črpanje evropskih sredstev ter za dobro premišljene in načrtovane investicije v korist občanov. Napoveduje tudi boljše sodelovanje s sosednjimi občinami in usmerjeno vlaganje v kmetijstvo in gospodarstvo, pri čemer obljublja več posluha za lokalne male podjetnike, kmetovalce, gostinske in turistične ponudnike. Med prednostnimi nalogami Misja Zorko izpostavlja še nekaj drugi področij, pomembnih za kakovostno življenje občank in občanov:

Na področju turizma kandidatka za bistriško županjo izpostavlja celovit pristop k trženju turističnih produktov in več naložb za potrebe mehkega turizma, kot so vlaganja v kolesarske poti, pešpoti, naravno javno kopališče, prenočišča, kampi in postajališča za avtodome. Če ji bodo volilci zaupali mandat, bo Petra Misja Zorko funkcijo županje opravljala profesionalno. (SP)