marec 29, 2019

Piščančje farme v Konjiški vasi ne bo

Potem, ko je lani med Konjičani precej prahu dvignila namera Marka Ciglerja o gradnji večje piščančje farme v Konjiški vasi, so se konjiški občinski svetniki na sinočnji seji seznanili, da je investitor občino obvestil, da si je premislil. Piščančje farme v Konjiški vasi torej ne bo.

Zamisel o hlevu za vzrejo piščancev v Konjiški vasi ne bo uresničena. (Fotografija je simbolična, foto:solarpowerworldonline)

Investitor molči, zgovornejša župan in lastnik Lovskega doma
Spomnimo, da so konjiški občinski svetniki lani, še v prejšnjem mandatu pod vodstvom zdaj že bivšega župana Mirana Gorinška s tesno večino prižgali zeleno luč za začetek spremembe podrobnega občinskega prostorskega načrta, s katero bi Marku Ciglerju v krajevni skupnosti Konjiška vas, ki ji tudi predseduje, omogočili gradnjo večje piščančje farme. To je razjezilo več kot 700 občanov, ki so se podpisali pod peticijo proti njeni gradnji. Poudarjali so, da farma za piščance zaradi smradu ne sodi v bližino strnjenega naselja in vodovarstvenega območja. Po nekajmesečnem zatišju pa so bili konjiški svetniki, zdaj že v novem sestavu, na sinočnji seji seznanjeni, da Marko Cigler predlaga, da se postopek ustavi. Zakaj se je tako odločil, nam v kratkem telefonskem pogovoru ni želel pojasniti, je pa bil zgovornejši konjiški župan Darko Ratajc:

Najbolj glasen nasprotnik gradnje piščančje farme je bil Aziz Bradarič, lastnik lovskega doma v Konjiški vasi, ki je priljubljena izletniška točka pohodnikov, lovcev in izletniških gostov. Informacijo o tem, da si je investitor premislil, ga je razveselila:

Aziz Bradarič in številni krajani so si oddahnili. Bradarič upa, da bo lahko v Lovskem domu, ki ga je pred 21 leti prenovil, razširil in uredil okolico, še dolgo sprejemal goste od blizu in daleč. Kot je še povedal za naš radio, med drugim razmišlja o ureditvi nočitvenih kapacitet. Teh na Konjiškem skoraj ni, pa čeprav občina snuje ambiciozne načrte na področju turizma. (BF)