februar 28, 2018

Plačilo nekaterih obveznosti do države odslej brez provizije

Od jutri boste lahko nekatere obveznosti do države plačevali s plačilnimi karticami brez stroškov provizije. Negotovinska plačilna mesta bodo v enajstih slovenskih krajih, tudi v Slovenski Bistrici, Žalcu, Celju in Mariboru. Prepoznali jih boste po znaku UJPlačam.

Lokacije, kjer boste lahko plačevali brez provizije, boste prepoznali po tem znaku.

Le za plačevanje s karticami
S plačilnimi karticami, kot so Maestro, Mastercard, Visa in Karanta, boste lahko tako posamezniki kot podjetja na mestih UJPlačam brez stroškov plačilnih storitev, ki jih zaračunajo pošte in banke, plačali več kot 500 različnih obveznosti. Plačati bo mogoče vse obvezne dajatve, torej dohodnino, nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, različne takse in globe, pa tudi prispevke za socialno varstvo in davek na dodano vrednost. Ne bo pa mogoče plačevati drugih obveznosti, ki se plačujejo na račune proračunskih uporabnikov ali pravnih oseb, torej na primer elektrike, RTV prispevka, kumunale … Celoten seznam več kot petsto obveznih dajatev si lahko ogledate TUKAJ.

Kje UJPlačam točke?
Plačevanje bo mogoče na območnih enotah Uprave RS za javna plačila vsak ponedeljek, torek, četrtek in petek med 8.00 in 15.00 uro ter ob sredah med 8.00 in 17.00 uro. V naših krajih sta UJPlačam točki na Ljubljanski cesti 11 v Slovenski Bistrici in na Šlandroven trgu 21 v Žalcu. Dodatni točki pa sta še v Celju, na Aškerčevem trgu 12, ter v Mariboru, na Titovi cesti 10. V Celju bo plačevanje mogoče ob ponedeljih med 8.00 in 15.00 uro ter ob sredah med 8.00 in 17.00 uro, v Mariboru pa ob ponedeljkih med 8.00 in 15.00 uro ter ob sredah med 8.00 in 12.00 ter med 13.00 in 17.00 uro. „Glede na povpraševanje po storitvi UJPlačam bo Uprava RS za javna plačila preučila tudi možnosti za razširitev in prilagoditev mreže lokacij,“ so ob tem zapisali v sporočilu Ministrstva za finance. (AD)