marec 9, 2020

Plaz v Volčji jami saniran, kdaj obnova še preostalega dela ceste?

Cesta med Grobelcami in Loko pri Žusmu, skozi Volčjo jamo, je spet odprta. Pred dobrim tednom jo je na enem od ovinkov močno uničil plaz, šmarska občina ga je hitro sanirala. Obnovo še ostalih odsekov, ki so tudi močno uničeni, napovedujejo za prihodnja leta.

Šmarska občina je ob plazu hitro ukrepala in cesto znova odprla. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Plaz je utrgal del lokalne ceste, zato je bila neprevozna, obvoz pa urejen skozi Dobrino. Šmarska občina je v hitri akcijo plaz sanirala, kot je sporočila, sta z materialom pomagala kamnoloma Škoberne in Trik. Cesto so po nekaj dneh urejanja v petek popoldne znova odprli za promet.

Plaz je odtrgal dobršen del ceste. (Foto: Občina ŠMarje pri Jelšah)

Priprava dokumentacije
Lokalna cesta Grobelce–Volčja jama–Loka pri Žusmu je tudi sicer v precej slabem stanju in že dolgo kliče po obnovi. Poleg občine Šmarje pri Jelšah delno poteka tudi po občini Šentjur. »Občina Šmarje pri Jelšah je naročila izdelavo projektne dokumentacije za obnovo odseka Loka pri Žusmu–Grobelce–meja Občina Šentjur v dolžini približno 3 km. Načrtujemo fazno obnovo odseka v naslednjih dveh, treh letih,« so nam sporočili iz šmarske občine ter dodali, da pri aktivnostih sodelujejo tudi s šentjursko občino. Tudi Šentjurčani pravijo, da pripravljajo dokumentacijo za preplastitev dela ceste, ki je na njihovem območju, in sicer skozi Loko Pri Žusmu, izvedba del pa da bo odvisna od razpoložljivih finančnih sredstev v proračunu. (AD)