november 3, 2020

Po celjski severni vezni cesti že letos

Lansko jesen se je po večletnih prizadevanjih v Celju začela gradnja severne vezne ceste, ki bo povezala naselji Ostrožno in Nova vas. Cesta bo, kot kaže, odprta precej prej kot je bilo predvideno. Najverjetneje že konec tega meseca.

Nova cesta med Ostrožnim in Novo vasjo je dolga približno pol kilometra, na obeh straneh sta kolesarska steza in pločnik. (Foto: Štajerski val)

Severna vezna cesta med naseljema Ostrožno in Nova vas v Celju bo omogočila učinkovitejši javni potniški promet, hkrati pa bo dobrodošla pridobitev za novo sosesko DN 10, katere gradnja dobro napreduje na območju Dečkovega naselja. Krožišče na Ostrožnem, na katerega se bo priključila nova cestna infrastruktura, je bilo dokončano že pred nekaj meseci. Severno vezno cesto pa naj bi gradbinec, celjsko podjetje VOC, dokončal do maja prihodnje leto. A iz Mestne občine Celje so sporočili, da bo promet po novi cestni povezavi, ki bo stala okoli milijon in 600.000 evrov, stekel še letos, najverjetneje že konec tega meseca. Tehnični pregled je že bil opravljen, zdaj čakajo še na uporabno dovoljenje. (NS)

Severna vezna cesta bo Ostrožno preko Nove vasi povezala tudi s Hudinjo.

Ob novi cesti, ki so jo zgradili ob potoku Koprivnica, naj bi posadili okoli 100 novih dreves.