februar 23, 2022

Po dveh letih v Celju spet Agritech in ApiSlovenija

Čez natanko dva tedna bo po več kot dveh letih na celjskem sejmišču znova živahno sejemsko dogajanje. Družba Celjski sejem se pospešeno pripravlja na svoj letošnji prvi sejem Agritech, ki se mu pridružuje še Api Slovenija. Skupaj pričakujejo okoli 150 razstavljavcev, domačih in tujih.

Sejem Agritech bo na celjskem sejmišču med 9. in 13. marcem, ApiSlovenija pa 12. in 13. marca. (Foto: Radio Štajerski val)

Prvi letošnji sejemski dogodek so v Celjskem sejmu, zaradi epidemiološke situacije pred nekaj tedni, zamaknili za mesec dni, v marec. Po besedah izvršnega direktorja Roberta Otorepca je bila odločitev pravilna:



Strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech bo na celjskem sejmišču med 9. in 13. marcem. Organizatorji obljubljajo pester razstavni program večine blagovnih znamk kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki se bodo predstavile v šestih sejemskih dvoranah. Vodja sejma Renata Košenina:



V spremljevalnem programu se obetata tudi dva strokovna dogodka, in sicer okrogla miza na temo inovativnosti v kmetijstvu. Vodja okrogle mize Žiga Kršinar razlaga:



Agritech prinaša tudi dan za lastnike gozdov, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Zvezo lastnikov gozdov. Med drugim se obetajo predavanja namenjena obisku gozda in gozdnemu bontonu in okrogla miza na temo sprejemanja 10-letnih gozdnogospodarskih (GGN) in lovskoupravljavskih načrtov (LUN). Agritech prinaša še testne vožnje s traktorji in demonstracije gozdarskih strojev. Več o dogajanju in programu sejma najdete TUKAJ.

Podrobnosti letošnjega prvega sejemskega dogajanja na celjskem sejmišču so predstavili na novinarski konferenci.
Drugi marčevski vikend, 12. in 13. marca, bo tudi v znamenju 45. dneva čebelarstva. Tradicionalno mednarodno srečanje čebelarjev ApiSlovenija pa je eden izmed najpomembnejših čebelarskih dogodkov v regiji. O dogajanju vodja dogodka Špela Peras:



Čebelarska dneva prinašata tudi bogat strokovni program. Osrednja sobotna tema predavanj bo vpliv podnebnih sprememb na čebelarjenje, v nedeljo pa bodo predstavljene zanimive dobre prakse v čebelarstvu. O podrobnostih Simon Golob, svetovalec za tehnologijo pri Čebelarski zvezi Slovenije:



Podrobnejši program dnevov čebelarstva na celjskem sejmišču si lahko pogledate TUKAJ. (NS)