november 26, 2019

Ministrica v Poljčanah odprla 35-milijonski projekt

Direkcija RS za infrastrukturo je v Poljčanah v družbi infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek simbolično obeležila zaključek nadgradnje odseka železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica. S 35 milijonov evrov vredno naložbo je država povečala varnost in urejenost železniškega prometa.

Nadgradnja železniške proge med Poljčanami in Slovensko Bistrico vključno z nadgradnjo železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici je trajala dve leti in pol. (Foto: Samo Brbre)

Bratušek: Nova proga, postaji, nadvoz …
Osrednja govornica na dogodku, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, je na slovesnosti poudarila, da je nadgradnja železniške proge Poljčane-Slovenska Bistrica pomemben in tudi za državo relativno velik projekt. Naložba je stala 35 milijonov evrov, od tega je slabih 12 milijonov sofinancirala Evropska unija. Projekt je sicer sestavljen iz več sklopov in poleg nadgradnje železniške proge in železniških postaj Poljčane in Slovenska Bistrica zajema tudi preložitev regionalne ceste, ureditev izven nivojskega križanja z železniško progo – nadvoz Brežnica – ter izgradnjo podvoza in podhoda Poljčane.

Kovačič: Velik dan za Poljčane
Da gre za izjemno pomembno naložbo, sta ob odprtju poudarila tudi župana Poljčan in Slovenske Bistrice, Stanislav Kovačič in Ivan Žagar. Država je po besedah Kovačiča prisluhnila pobudam lokalne skupnosti in z nadgradnjo proge izboljšala stanje železniške infrastrukture ter s tem povečala varnost in urejenost železniškega prometa, predvsem pa izboljšala življenje ljudi. V obeh lokalnih skupnostih si želijo, da bi država v prihodnjih letih poskrbela še za nadgradnjo železniške proge proti Slovenskim Konjicam in Pragerskem. Več o tej težko pričakovani prometni naložbi županoma Kovačiču in Žagarju ter ministrici Alenki Bratušek prisluhnite v spodnjih posnetkih. (tekst: SP, foto: Samo Brbre)

Datoteke

Ivan Zagar o železniški infrastrukturi

Stanislav Kovačič o poteku in pomenu naložbe

Alenka Bratušek o naložbi