oktober 18, 2018

Podčetrtek privlačna golf destinacija

Golf turizem naj bi v prihodnjih letih beležil globalno rast. Na porast golfistov upajo tudi naši turistični delavci, ki te dni v Ljubljani gostijo predstavnike golf industrije z vsega sveta. Tam je tudi Golf igrišče Amon s Termami Olimia. Menijo, da je borza odlična priložnost za predstavitev Podčetrtka kot privlačne golf destinacije.

Golf je vse bolj privlačen in dostopen. Takole sta se osnov lani na igriščih v Olimju učila naša voditelja Katja in Kristijan.

V Olimju golf, dobra hrana in wellness
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se zaključuje Borza IGTM, na kateri je v teh dneh posle sklepalo približno 1.200 predstavnikov golf industrije iz 66 držav. Med slovenskimi ponudniki golf turizma se predstavlja tudi Golf igrišče Amon iz Olimja, ki je v zadnjih 18 letih postalo pomembna destinacija za igralce golfa in druge obiskovalce. Vodja golfa Aleš Amon je prepričan, da je dogodek za Slovenijo velik mejnik in edinstvena priložnost za predstavitev naše države kot dobre golf destinacije. "Na borzi se predstavljamo skupaj s Termami Olimia, saj se nam zdi, da lahko samo skupaj smiselno predstavimo paket, v katerem ponujamo vrhunski wellness in golf igrišče, za tujce, ki bi si želeli oddiha, dobre hrane in rekreacije na golf igrišču," pravi Amon in dodaja, da je borza v Ljubljani kot voda na mlin turističnim delavcem, saj naj  bi golf turizem v prihodnjih letih beležil globalno med pet- in šest-odstotno rast.

V prihodnjih letih tudi Rusi in Kitajci?
Slovenija ima na voljo 15 golf igrišč z 9 ali 18 luknjami in še okoli pet manjših vadbišč. Slovenija naj bi ob obisku naših golf destinacij na organizatorje potovanj v golfskem turizmu naredila dober vtis. "Navdušeni so nad Slovenijo in to je dobra poslovna priložnost, da bi pritegnili golfiste iz držav, ki jih doslej še nismo imeli. Opažajo, da je Slovenija prelepa država in idealna za preživljanje prostega časa. Ugotavljajo, da je velika prednost naša majhnost. Zato razmišljajo, da bi različne turistične ponudnike združili v en paket, kjer bi golfistom ponudili več igrišč hkrati," pravi Amon in dodaja, da je letos na borzi veliko predstavnikov azijskih držav z Kitajsko na čelu, prav tako je prisotnih veliko evropskih držav z Rusijo. Koliko gostov iz teh destinacij nas bo dejansko obiskalo, pa bo po Amonovih besedah razvidno v prihodnjih letih. Po vsem svetu sicer golf igra okoli 60 milijonov ljudi, v Evropi osem milijonov. Igralci golfa na destinaciji v povprečju zapravijo več kot dvakrat toliko kot drugi turisti. Kakšne goste imajo v Olimju, od kod ter koliko morajo odšteti za tečaj golfa, je Aleš Amon v spodnjem posnetku povedal v pogovoru s Snežano Prebil. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Aleš Amon o golfu