september 7, 2019

Podčetrtek v evropski družini odličnosti

Destinacija Podčetrtek, ki obsega občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, tudi uradno prejela naziv Evropska destinacija odličnosti - EDEN 2019. Komisijo je prepričala z oblikovanjem avtentične, kakovostne in lokalne ponudbe.

Ob podelitvi priznanja: direktor SSNZ Iztok Altbauer, direktorica STO Maja Pak, gospodarski minister Zdravko Počivalšek, županja Kozjega Milenca Krajnc, direktor Turizma Podčetrek Boštjan Misja, župan Podčetrtka Peter Misja in župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak. (Foto: Visit Podčetrtek)

Za avtentična in edinstvena doživetja 
Priznanje za Evropsko destinacijo odličnosti - EDEN 2019 sta destinaciji Podčetrtek podelila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak. Evropske destinacije odličnosti so projekt Evropske komisije, ki združuje kraje in območja, ki razvijajo okoljsko, kulturno in družbeno vzdržen turizem. Tokratna tema je bila Turizem dobrega počutja. "Destinacija Podčetrtek je z oblikovanjem turistične ponudbe, ki temelji na avtentični, kakovostni in lokalni ponudbi treh občin, ki jih na inovativni način povezuje v doživetja dobrega počutja, prepričala strokovno komisijo in postala osma nosilka naziva EDEN," je na podelitvi nagrade povedala Maja Pak in dodala: 

Pakova je ob tem izpostavila, da destinacija Podčetrtek resnično sledi viziji strategije slovenskega turizma, ki temelji na razvoju zelene in butične ponudbe avtentičnih in edinstvenih 5-zvezdičnih doživetjih naše dežele.

Sledi učinkovita promocija destinacije
Priznanje EDEN 2019 pa ne bo le na papirju, temveč bo destinaciji prinasel tudi konkretne koristi. Destinacija Podčetrtek bo namreč s strani STO-ja deležna obsežne promocije, napoveduje Maja Pak:

Župani občin Podčetrtek, Peter Misja, Bistrica ob Sotli, Franjo Debelak, in Kozje, Milenca Krajnc, se strinjajo, da je prestižna nagrada potrditev, da se destinacija prebija v sam vrh evropskih turističnih destinacij in bo dobra spodbuda za nadaljni razvoj tega območja. Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja pa ob tem poudarja, da je destinacija Podčetrtek primer dobre prakse uspešnega povezovanja treh občin v slovenskem turizmu in hkrati primer dobre prakse na področju povezovanja deležnikov znotraj destinacije Podčetrtek. Prisluhnite jim v spodnjih posnetkih. (SP)

 

Datoteke

Peter Misja o posebnosti priznanja

Franjo Debelak o pomenu priznanja

Milenca Krajnc o turizmu v občini

Boštjan Misja o priznanju EDEN