januar 19, 2019

Ljubitelji fotografije, pozor!

V Kozjanskem parku so podaljšali rok za oddajo fotografij na foto natečaj Kozjansko 2018. Ljubitelji fotografije, predvsem narave in okolja, lahko utrinke Kozjanskega in Obsotelja v fotografski objektiv lovite še vse do 22. februarja. 

Za najboljšo avtorico so na zadnjem natečaju proglasili Sonjo Kostevc, s fotografijo pikapolonice, ki jo je naslovila Suknjico rdečo sedem črnih pik. (Foto: Kozjanski park)

Lani več kot 100 fotografij
»Motivika je lahko vezana na pet tematskih sklopov: krajina, narava, kultura, tihožitje in ljudje,« pravi Nina Klavdija Gabron iz Kozjanskega parka in dodaja, da lahko v natrečaju sodeluje kdorkoli, pomembno je le, da fotografija nastane na območju Kozjanskega parka oz. znotraj meja biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. V Kozjanskem parku upajo, da se bo prijavilo čim več udeležencev. Lani je na natečaju sodelovalo 15 ljubiteljev fotografije, ki so skupaj prispevali 109 fotografij. Za najboljšo avtorico je strokovna komisija proglasila Sonjo Kostevc, s fotografijo pikapolonice. Rezultate tokratnega foto natečaja bodo v Kozjanskem parku razglasili ob Dnevu Zemlje, konec aprila, ko bodo najboljše fotografije nagradili in jih predstavili na razstavi. Več o pogojih foto natečaja Kozjansko 2018 najdete TUKAJ. (SP)