januar 28, 2023

Poljčane: gradnji čistilne naprave ne kaže dobro

Občina Poljčane je dobila letošnji proračun. Občinski svet ga je na sredini seji potrdil soglasno. Med naložbami bo največ denarja namenjenega cestam. Slabo pa kaže izvedbi dolgoletnega projekta izgradnje centralne čistilne naprave, saj ni zagotovljenega sofinanciranja.

Poleg čistine naprave bi v Poljčanah zgradili tudi okoli 24 kilometrov kanalizacijskih vodov. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Prvo obravnavo predloga proračuna občine Poljčane je opravil še občinski svet prejšnjega mandata, to sredo pa so ga soglasno potrdili novoizvoljeni občinski svetniki. Županja Petra Vrhovnik, ki je na funkciji dober mesec dni, razlaga:

Kaj pa naložbeni načrti?

Kako pa kaže z večmilijonsko naložbo gradnje centralne čistilne naprave, ki jo v Poljčanah načrtujejo že leta, a po več zapletih še niso uspeli pridobiti sofinanciranja? Županja pravi:

Po trenutni projektni dokumentaciji je projekt gradnje čistilne naprave in več kot 20 kilometrov kanalizacijskega omrežja ocenjen na več kot 7,5 milijona evrov, občina je pred leti tudi že pridobila gradbeno dovoljenje. Zapletalo pe se je z zemljišči, prav tako z razpisi za sofinanciranje. O tem lahko podrobneje preberete v naših minulih člankih, na spodnjih povezavah. (AD)

Povezani prispevki: 
ZAKAJ POLJČANE ŠE BREZ ČISTILNE NAPRAVE? 
OBČINA POLJČANE BO ŠLA V RAZLASTITVE ZEMLJIŠČ 
KAJ PRINAŠA LETO V OBČINO POLJČANE? 
GRADBENA DOVOLJENJA ŽE IMAJO, DENARJA PA NI