januar 2, 2021

Pomagajmo družini v močno dotrajani hiši brez kopalnice

Družina Dolar iz Stranic živi v stari hiši, ki jo je pred leti uničil požar, ki nima kopalnice. Sami si doma ne morejo obnoviti. Lahko pomagate?

Lions klub Konjice Vita v novo leto stopa z akcijo, s katero želi pomagati tričlanski družini Dolar iz Stranic. Družina živi v izjemno slabih življenjskih pogojih, pravi Simona Vrečko, vodja projekta za pomoč družini, ki je Dolarjeve tudi obiskala:

Oče in mati 15-letnega sina sta invalida in s pomanjkanjem izobrazbe ne moreta do zaposlitve. Tako se družina, kot pravi Vrečkova, preživlja s skromnimi prihodki iz socialnih transferjev ter tistim, kar pridela na majhni kmetiji. Za obnovo doma pa denarja zmanjka.

Lahko pomagate?
Članice konjiškega Lions kluba Vita tako do 22. januarja zbirajo denar za pomoč družini. Nabrati morajo 50.000 evrov. Če zmorete, lahko pomagate s poslanim SMS sporočilom Pomagamo10 na 1919, s tem prispevate 10 evrov. Nakazilo pa je mogoče tudi na poseben transakcijski račun.

Lions Klub Konjice Vita
Mestni trg 7, 3210 Slovenske Konjice
TRR: SI56 6100 0002 5092 404 (Delavska hranilnica d.d.)
Namen nakazila: Pomoč družini Dolar
Koda namena: CHAR (Dobrodelno plačilo)
Referenca: SI00 00-2020

Ob tem v lions klubu pravijo, da so članice že uspele aktivirale nekaj dobrih ljudi in podjetij iz širše lokalne skupnosti, ki pomoč ponujajo v materialu in denarju. A več kot dobrodošel je vsak prispevek. (TMG)

Galerija slik