september 5, 2020

Posebna priznanja občine Šmarje za požrtvovalnost ob koronavirusu

Na slovesnosti ob prazniku občine Šmarje pri Jelšah so bili v ospredju letošnji občinski nagrajenci. Posebna priznanja so za požrtvovalno delo v času koronavirusa prejeli šmarski štab civilne zaščite, dom upokojencev in zdravstveni dom. Priznanje je prejela družina Čokl iz Zibike, denarno nagrado pa šmarski gasilci.

Prejemniki priznanj občine Šmarje pri Jelšah za leto 2020 z županom Matijo Čakšem in podžupanjo Nino Anderlič Petek. (Foto: Radio Štajerski val)

Prejemnikom posebnih priznanj tudi spominski znak vlade RS
Občina Šmarje pri Jelšah sicer praznuje junija, vendar so bili letos primorani praznovanje prestaviti zaradi epidemije novega koronavirusa. Župan Matija Čakš se je na slovesnosti z občinskimi priznanji zahvalil občanom, društvom in organizacijam, ki so s svojim delovanjem pomembno zaznamovala utrip občine. Letos je podelil tri posebna priznanja, priznanje občine in denarno nagrado. Posebno priznanje je prejel Štab civilne zaščite občine Šmarje pri Jelšah, za zelo dobro organizacijo, odzivnost, hrabrost, požrtvovalnost in človekoljubnost v času epidemije koronavirusa. Poveljnik štaba civilne zaščite Alojz Stoklas ob prejemu nagrade ni skrival zadovoljstva:

Posebno priznanje je prejel tudi Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah, za nadčloveške napore zaposlenih pri spopadanju z epidemijo koronavirusa. Direktorica doma Gordana Drimel se epidemije spominja z grenkim priokusom, ob tem izpostavlja, da koronavirus za oskrbovance doma še naprej ostaja grožnja.

Še eno posebno priznanje občine je prejel Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, in sicer za zgledno organizacijo delo in zdravstveno pomoč v času epidemije koronavirusa. Direktorica Jasna Žerak je v nagovoru med drugim izpostavila, da je kljub uradnemu koncu epidemije koronavirus še vedno med nami, zato se je treba z njim naučiti živeti: 

Prejemniki posebnih priznanj so prejeli še spominski znak Vlada Republike Slovenije za požrtvovalnost v boju proti covid-19, ki sta ga podelila državna sekretarja v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec in dr. Vinko Gorenak

Priznanji za družino Čokl in gasilce
Župan Čakš je podelil tudi priznanje občine, prejela ga je družina Čokl – Drčevi iz Zibike, za aktivno soustvarjanje družbenega utripa in vzorno sodelovanje z društvi. Denarne nagrade pa se je razveselilo Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah, za pomoč pri nakupu nove Gasilske avtocisterne, ki so jo kupili letos, ko bi morali slovesno obeležiti 140-letnico delovanja. Na osrednji slovesnosti ob prazniku občine je župan Matija Čakš predstavil tudi aktualne naložbe in projekte občine, o katerih smo podrobneje pisali TUKAJ. (SP)

 

Galerija slik