november 21, 2020

Postanite Božiček za en dan

Konec leta se bliža. Prazniki bodo gotovo precej drugačni, kot smo vajeni. Družinam v socialni stiski ter osamljenim čas, ki ga zaznamujejo obdarovanja, že sicer predstavlja veliko breme, stiske bodo letos verjetno še večje. Lepe trenutke bodo tudi letos skušali pričarati z različnimi dobrodelnimi akcijami. Ena takšnih, ki se je že začela, je akcija »Božiček za en dan – majhna škatla za velik nasmeh«.

Darila, ki polepšajo praznike otrokom iz socialno ogroženih družin ter osamljenim starejšim. (Foto: FB Božiček za en dan)

Prav vsak od nas lahko postane Božiček za en dan. Razveselite lahko otroka ali pa starejšega občana, ki ga izberete s seznama, objavljenega TUKAJ, kjer so tudi vsa ostala natančna navodila. Za izbranega obdarovanca kupite darilo ter ga odnesete na eno od številnih zbirnih mest. Ta so med drugim tudi v Celju, Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah, Zrečah in Slovenski Bistrici. Časa imate do 1. decembra. Na seznamu je že okoli 8000 otrok in 2000 starejših, podrobnostim pa prisluhnite v spodnjem posnetku, Katja Žolgar se je pogovarjala z idejno vodjo akcije Savino Goličnik.