januar 7, 2018

Potrebujete sobo v mariborskih študentskih domovih?

V Mariboru je študentom v tem šolskem letu na voljo 2.663 postelj v študentskih domovih. Študentski domovi Univerze v Mariboru so decembra objavili dodaten razpis za sprejem. Študenti lahko prijavo oddate najkasneje do 1. maja.

Nekateri študentski domovi so povsem obnovljeni ali celo novi, sobe tako ponujajo veliko luksuza. (Foto: Študentski domovi Univerze v Mariboru)

Poceni in udobno
Študentski domovi so v štajerski prestolnici v petih naseljih, v njih je med drugim tudi 730 enoposteljnih sob. "Poleg ugodne cene bivanja (med 73 in 138 evri na mesec) nudijo študentom številne ugodnosti, od sob z neomejeno uporabo interneta in priključkom za CTV, souporabe kuhinj in kopalnic, možnosti uporabe pralnega in sušilnega stroja, pa vse do uporabe sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi,“ navajajo v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. Vloge na tokratnem dodatnem razpisu bodo obravnavali do vsakega petega v mesecu, najzadnje 5. maja., prednostna lista bo objavljena na spletni strani študentskih domov, kjer lahko najdete tudi ostale podrobnosti o domovih ter pravilih.

Kakšni so pogoji?
Če želite še v tem šolskem letu bivati v študentskem domu, lahko vlogo oddate elektronsko, preko spletnega portala eVŠ, med pogoji pa naštevajo: „Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo; niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine. Pri tem ne sme povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu presegati 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju.“ Pogoj je tudi, da ima študent stalno prebivališče, ki je od kraja študija oddaljeno najmanj 25 km. (AD)