januar 6, 2020

Pozor! Novosti pri parkiranju v Šentjurju

Novo leto je v Šentjurju prineslo nekaj novosti pri parkiranju avtomobilov. Na delu treh parkirišč so uvedli brezplačno modro cono, na delu novega parkirišča med zdravstvenim domom in avtobusno postajo pa je treba za parkiranje plačati. A to vam omogoča brezplačen prevoz z avtobusom v Celje.

Novosti pri parkiranju v Šentjurju so začele veljati z novim letom. (Foto: Radio Štajerski val)

Za cel dan 1 evro in brezplačen prevoz
Del novega parkirišča med šentjurskim zdravstvenim domom in avtobusno postajo je tako imenovano park & ride parkirišče. Na njem je 98 parkirnih mest. »Za ceno 1 evro je posamezniku omogočeno celodnevno parkiranje na parkirišču in prevoz na relaciji Šentjur–Celje z javnim avtobusom. Enosmerna karta na tej relaciji stane 2,3 evra. V praksi to pomeni, da bo uporabnik parkirišča za ceno 1 evro dobil parkirni listek, ki ga bo namestil na vidno mesto v avtomobilu ter potrdilo za brezplačno avtobusno vozovnico, ki ga bo dal vozniku avtobusa, ki mu bo na podlagi potrdila izdal brezplačno vozovnico,« razlagajo na šentjurski občini in dodajajo, da bo parkirišče obratovalo vsak delavnik med 7:00 in 15:00 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pa bo parkiranje tam brezplačno.

V modri coni za največ dve uri
Ob tem je občina Šentjur v mestu na delu treh parkirišč uvedla tudi modro cono. Parkirna mesta so označena z modro barvo, tam je še vedno mogoče brezplačno parkiranje, a za največ dve uri. V modri coni bo 14 parkirnih mest na parkirišču za občinsko stavbo, 20 parkirnih mest na parkirišču pri zdravstvenem domu ter 19 parkirnih mest pri šentjurski tržnici. Župan Marko Diaci je za naš radio o cilju uvedbe modrih con dejal:

Če boste parkirali v modri coni, morate s parkirno uro označiti uro začetka parkiranja ali pa to napisati na listek ter dati na vidno mesto v avtomobilu. Po dveh urah je treba avto odstraniti. Omejitev kratkotrajnega parkiranja je vsak delovnik med 7. in 15. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pa omejitve parkiranja tudi v modrih conah ni. (AD)