september 30, 2022

Praznik kozjanskega jabolka - letos bo jabolk na pretek

Sejemski vrhunec bo prihodnji vikend, zanimivi dogodki pa že pred tem

S tradicionlanim pohodom po kozjanskih sadovnjakih se na jutrišnjo nedeljo začenja osrednji dogodek Kozjanskega parka – Praznik kozjanskega jabolka. Vrhunec bo sejem domačih, lokalnih pridelkov in izdelkov prihodnji konec tedna.

V središču praznika so jabolka, a rdeča nit je tudi domače, lokalno in ekološko. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Jabolk je letos veliko
Praznik kozjanskega jabolka v Podsredo vsako leto privabi več tisoč ljudi, z vseh koncev Slovenije in tudi tujine. Tudi tokrat bo osrednje dogajanje na sejmu regionalnih produktov, v soboto in nedeljo, 8. in 9. oktobra. Pričakujejo več kot 150 razstavljavcev. Pri tem Valerija Slemenšek iz Javnega zavoda Kozjanski park napoveduje:


Trg v Podsredi, ki je središče Praznika kozjanskega jabolka. Prihodnji konec tedna bo na njem več kot 150 bogato obloženih stojnic. (Foto: arhiv Štajerskega vala) 

Na tekmovanju v peki jabolčnega zavitka tudi naš radio
Ob sejmu bo že tradicionalno tudi ostalo pestro dogajanje, z bogati kulturnim programom, predstavitvami društev, razstavami, otroškimi ustvarjalnicami rekreativnimi dogodki, pa tudi z zanimivimi tekmovanji:

Na tekmovanju v peki štrudla bo prihodnjo soboto sodeloval tudi naš radio, Katja Žolgar in Lovro Sadek bosta pekla. Ob tem spomnimo, da smo radijci pred nekaj leti na tem tekmovanju že osvojili naziv 'štrudlmojstrov'.


Naš radio je slavil v peki jabolčnega štrudla leta 2018, takrat sta pekla Davor in Kristijan, letos bosta to vlogo prevzela Katja in Lovro. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Že to nedeljo pohod po travniških sadovnjakih
Se pa prvi dogodki 23. Praznika kozjanskega jabolka obetajo že v teh dneh. Valerija Slemenšek našteva:

Podroben program Praznika kozjanskega jabolka najdete TUKAJ. (AD)