julij 1, 2022

Plaketa konjiške občine podjetnikoma Marovt

Včeraj je praznovala Občina Slovenske Konjice. Ob občinskem prazniku so na svečani seji občinskega sveta podelili občinske nagrade in priznanja.

Letošnji občinski nagrajenci. (Foto: Štajerski val)

Ob sinočnjem občinskem prazniku je na slovestnosti konjiški župan Darko Ratajc podelil občinska priznanja in nagrade. O letošnjih nagrajencih pravi:

Najvišje priznanje, zlati grb, sta tokrat prejela Metka in Tomaž Marovt, ki vodita podjetje Marovt. Priznanje sta si prislužila zaradi dosežkov in uspehov, pomembnih za razvoj in ugled občine. Zakonca o svojem delu pravita:

Srebrni konjiški grb sta prejela Jože in Sašo Topolšek. Oče in sin, oba enologa, sta zaslužna za uspehe na področju vinarstva in pri uspehih Zlatega griča. Sašo Topolšek o njunem delu:

Bronasti grb pa je tokrat šel v roke prostovoljke Rdečega križa Slovenske Konjice, Marije Medven. V občini so prepričani, da je s svojim dolgletnim delovanjem pripomogla k izboljšanju kakovosti življenja ranljivejših občanov, sama pa o svojem delu pravi:

Priznanji občine sta prejeli organizaciji Rdečega križa Slovenske Konjice in Župnijske Karitas Slovenske Konjice. Nagrado občine pa je dobilo Turistično društvo Žička gorca iz Žič. To je prevzela predsednica društva Rosana Šuc, ki smo jo ujeli tudi pred naš mikrofon:

Kaj je zaznamovalo leto?
So se pa v Slovenskih Konjicah ob prazniku ozrli tudi na leto od zadnjega praznika. Župan Darko Ratajc pravi, da ga je zaznamoval zelo visok proračun, ki je bil eden najvišjih do zdaj, kar da je vplivalo na realizacijo projektov v občini. Med glavnimi končanimi izpostavlja:

O načrtih pa pravi:

Nekaj utrinkov s sinočnje slovesnosti pa najdete tudi v spodnji galeriji. (KK, TMG)

Galerija slik