maj 29, 2021

Praznuje Občina Zreče

Današnji 29. maj je praznik Občine Zreče. Kdo sta nagrajenca, kateri so glavni dosežki in cilji, smo preverili.

Zreška občina se je z različnimi partnerji lotila kar 90 projektov. (Foto: Občina Zreče)

Občina Zreče bo današnji praznik obeležila s slavnostno sejo, ki jo je zaradi epidemiološke situacije zamaknila na 24. junij. Je pa že znano, koga bo ob svojem prazniku nagradila. Kdo prejme najvišje priznanje, zlati grb občine, razlaga župan Boris Podvršnik:

Podelili bodo tudi bronasti grb:

Kaj je zaznamovalo leto in kakšni so načrti?
Župan ocenjuje, da je zreška občina v preteklem letu sledila svojim strateškim ciljem, saj so od začetka mandata uresničili 70 odstotkov zadanih načrtov. Pravi, da so sočasno razvijali okoli 90 projektov z različnimi partnerji, samo občinskih je bilo 77, 15 pa so jih dokončali. Kot dodaja, gre za večletne projekte z različnih področij – od gospodarstva do prometa. Med njimi izpostavlja:

Kot pravi, so tudi obdobje koronavirusa do zdaj dobro prebrodili, le v turizmu so imeli ponudniki v občini več težav. Dober rezultat je sicer zabeležil Unitur, slabše so jo odnesli manjši ponudniki. Gospodarstvo je po Podvršnikovih besedah uresničilo 70 odstotkov svojih načrtov, a spodbudno je, da se situacija izboljšuje. Je pa še negotovo delovanje društev in kulture, poudarja župan.

Kakšni pa so načrti občine za naprej?

(TMG)