avgust 14, 2022

Predsednik Pahor izpolnil obljubo

Obnova šmarske župnijske cerkve je tudi uradno končana. Slavja na nedeljo pred praznikom Marijinega Vnebovzetja sta se udeležila tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž in predsednik republike Borut Pahor.

Obisk Boruta Pahorja na odprtju šmarske cerkve ni bil naključje. (foto: Štajerski val)

Škof Matjaž je obnovljeno cerkev, o kateri smo že podrobneje pisali TUKAJ, blagoslovil pri dopoldanski sveti maši, slavje pa se je nato nadaljevalo na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom. Zbrane je med drugim nagovoril tudi nekadnji šmarski župnik Tadej Linasi, ki je obnovo pred petimi leti tudi začel. Zahvalil se je vsem župljanom in se ozrl na opravljeno delo:

Zbrane sta pozdravila in nagovorila tudi celjski škof msgr. Maksimilijan Matjaž in župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš. Slednji se je med drugim zahvalil tudi občinskemu svetu, ki je pristopil k obnovi.

Pahor: Gre za obnovo nečesa, kar utemeljuje našo dediščino

Predsednik Borut Pahor je v svojem nagovoru poudaril pomen prostovoljnih darov in dela ljudi, ki nosijo tudi višje dobro:

Pahorjeva navzočnost na prireditvi pa ni bila naključje. Pred petimi leti, ko se je potegoval za drugi predsedniški mandat, je v Šmarju namreč dal obljubo:

Pahor je obisk v Šmarju pri Jelšah - v svojem slogu - obeležil tudi z objavo na Instagramu, kjer je prostovoljce, ki so obnavljali šmarsko župnijsko cerkev, povabil tudi na obisk v Predsedniško palačo. V šali je dodal, da je "Tudi tam kaj za poštimat." (ViP)

Galerija slik