september 3, 2020

Novi predsednik SOS Peter Misja za združitev občinskih združenj

Novi predsednik Skupnosti občin Slovenije, župan občine Podčetrtek Peter Misja, poziva k skladnejšemu regionalnemu razvoju in povezovanju občinskih združenj v enotno združenje.

Novi predsednik Peter Misja se zavzema za večji regionalni razvoj. (Foto: FB Peter Misja)

Za boljši razvoj lokalne samouprave
Vodenje Skupnosti občin Slovenije (SOS) je na včerajšnji 9. seji, ki je bila v Podčetrtku, prevzel Peter Misja, župan občine Podčetrtek. Nasledil je dosedanjega predsednika SOS, Aleksandra Jevška, župana občine Murska Sobota. Misja je na seji pozval državo, naj omogoči skladnejši regionalni razvoj in zagotovi enak dostop vsem občanom do poštnih in bančnih storitev.

Predstavniki lokalnih skupnosti morajo združiti moči
Med izzivi, ki si jih je Skupnost občin Slovenije zadala pod vodstvom Misje, je tudi povezovanje občinskih združenj. Zdaj namreč delujejo na tem področju tri združenja, in sicer SOS – Skupnost občin Slovenije, ZMOS – Zveza mestnih občin Slovenije in ZOS – Zveza občin Slovenije.

Le z enim združevanjem in skupnim nastopom bodo namreč lahko, kot pravi Misja, občine kot lokalne skupnosti bolj enotno in uspešneje predstavljale svoja stališča pred vlado in parlamentom.



Peter Misja bo na čelu Skupnosti občin Slovenije do konca leta 2021. (SP)