junij 6, 2022

Prenovljen stadion v Kozjem tudi za vrhunski šport

V Kozjem so v petek slavnostno odprli prenovljen stadion z atletsko stezo in nogometnim igriščem. S prenovo osrednjega športnega objekta v občini Kozje bo zagotovljen razvoj vseh segmentov športa, tako športne vzgoje, rekreacije in kakovostnega športa kot tudi vrhunskega športa, športa invalidov in športnega turizma. Novosti so stale 751 tisoč evrov.

Novo atletsko stezo je skupaj s kozjanskimi učenci preizkusila tudi županja Milenca Krajnc. (Foto: občina Kozje)

Za vse generacije občanov in za vrhunski šport
Občina Kozje se je za celovito prenovo osrednjega športnega objekta v občini odločila, ker zaradi dotrajanosti ni več ustrezal sodobnim športno-tekmovalnim standardom. Naložba, ki jo je že v lanskem letu začelo izvajati podjetje Lesnina MG oprema, je med drugim obsegala razširitev nogometnega igrišča, podaljšanje atletske steze na 400 metrov in preplastitev s tartanom, hkrati so bile urejene tudi površine za ostale športne discipline, je ob odprtju povedala kozjanska županja Milenca Krajnc.



Sodoben športni objekt v športnem parku Kozje bo po napovedih Milence Krajnc služil vsem generacijam občank in občanov ter vsem nivojem športnega udejstvovanja.


S prenovo stadiona z atletsko stezo in nogometnim igriščem je občina Kozje po navedbah županje zagotovila razvoj vseh segmentov športa, tudi kakovostnega in vrhunskega športa, športa invalidov in športnega turizma. Naložba je stala 751 tisoč evrov. Večino denarja je plačala občina, 92 tisoč evrov pa so skupaj prispevali Fundacija za šport, Nogometna zveza Slovenije ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Nekaj foto utrinkov s slavnostnega odprtja nove pridobitve najdete v spodnji fotogaleriji. (tekst: SP, foto: občina Kozje)