september 18, 2019

Prihodnje leto živžav že v novem vrtcu na Frankolovem

V enoti Vrtca Mavrica na Frankolovem je bilo to dopoldne še bolj živahno kot ponavadi. S podpisom pogodbe med občino Vojnik in izbranim izvajalcem je postalo še uradno, da se bodo otroci prihodnje leto že lahko igrali v novem vrtcu. 

Slovesni podpis pogodbe so popestrili otroci, ki se novih prostorov že zelo veselijo. (Foto: Radio Štajerski val)

Veselijo se otroci in zaposleni
Novega, težko pričakovanega vrtca na Frankolovem se veselijo mnogi, tako lokalna skupnost in vojniška občina, ki je v zadnji letih v ta projekt vložila ogromno napora, še posebej pa otroci. Tudi oni so se udeležili slavnostnega podpisa pogodbe med izbranim izvajalcem in občino ter odraslim zaupali, kakšen vrtec si želijo:



Otroci so navdušeno povedali, kakšen vrtec si želijo.

V kolikšni meri jim bodo lahko ustregli, bo vidno že prihodnje leto. Bo pa nov štirioddelčni vrtec izjemna pridobitev za občino in kraj, pravi ravnateljica Vrtca Mavrica Vojnik Simona Žnidar:

Varčevali nekaj let
Gradnjo novega objekta je občina Vojnik zaupala podjetju Oder, ki je bilo na javnem razpisu izbrano kot najugodnejši ponudnik. Za zunanjo ureditev bo poskrbelo podjetje Peor. O projektu, za katerega so v vojniški občini kar nekaj let varčevali, župan Branko Petre pravi:



Župan Branko Petre je predstavil časovnico priprave projekta, ki je pripeljala do podpisa pogodbe o gradnji vrtca.

Z novim vrtcem, ki ga bodo gradili ob Osnovni šoli Antona Bezenška Frankolovo, bodo pokrili tudi potrebe šole. Šola in vrtec bosta namreč imela skupno kuhinjo, zato obrokov na Frankolovo ne bo treba več voziti iz Vojnika. Ob tem bodo s skupno kurilnico poskrbeli tudi za ogrevanje. (NS)

Galerija slik