april 25, 2019

Prostoferji bodo vozili tudi v Šmarju pri Jelšah

V občini Šmarje pri Jelšah bodo predvidoma še to poletje začeli voziti prostovoljni vozniki oz. prostoferji. Opravljali bodo brezplačne prevoze za starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov.

Občani Šmarja pri Jelšah se bodo lahko s prostoferjem brezplačno odpravili po opravkih. (Foto: Zavod Zlata mreža)

Za večjo mobilnost starejših
Občina Šmarje pri Jelšah se je pridružila vseslovenskemu projektu Prostofer, v katerem si skupaj z zavodom Zlata mreža prizadevajo za boljšo mobilnost starejših. Prostovoljni vozniki bodo nudili pomoč starejšim, ki potrebujejo prevoz in iz različnih razlogov ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov. Občina je že podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža, pri podjetju Petrol pa naročila novo vozilo na električni pogon, ki bo namenjeno projektu Prostofer, pojasnjuje vodja projekta na šmarski občini Sergeja Javornik.

Projekt naj bi za uporabnike zaživel na začetku poletja.

Iščejo voznike prostoferje
Na občini upajo, da se bo k sodelovanju prijavilo dovolj prostovoljnih šoferjev iz lokalnega okolja. Prostofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo, razlaga Javornikova.

Če želite tudi vi postati prostofer, se morate sami prijaviti na občinsko upravo občine Šmarje pri Jelšah. (SP)