junij 17, 2019

Prostoferji odslej tudi v Oplotnici

Starejšim v občini Oplotnica bodo odslej po opravkih pomagali Prostoferji. Gre za voznike prostovoljce, ki starejšim po vsakodnevnih opravkih že pomagajo v nekaterih občinah, peljejo jih v trgovino, lekarno ali k zdravniku. Mreži se pridružujejo tudi v občini Oplotnica.

Danes se Prostoferjem pridružuje tudi občina Oplotnica. (Foto: Zavod Zlata mreža)

Brezplačni prevozi za starejše bodo v Oplotnici na voljo od danes. Tamkajšnja občina je avtomobil za Prostoferje že priskrbela, zaenkrat se je tam zbralo že sedem prostovoljcev, kar je po zagotovilih župana trenutno dovolj, a bodo veseli vsakega novega. V letošnjem proračunu občina projektu namenja 5000 evrov. Zakaj so se odločili zanj? Oplotniški župan Matjaž Orter:

Nad Prostoferji po vsej Sloveniji v sodelovanju z občinami bdi Zavod Zlata mreža. Tja se je treba tudi obrniti, če prevoz potrebujete, razlaga Orter:

Klicni center je dosegljiv na telefonski številki 080 10 10. Prostoferjem se je sicer pridružilo že več občin v naših krajih, poleg Oplotnice med drugim občine Slovenske Konjice, Zreče in Šmarje pri Jelšah. (TMG)