september 13, 2022

Prvi je predsedniško kandidaturo vložil Šentjurčan

Šentjurčan Gregor Bezenšek mlajši je prvi, ki je vložil kandidaturo za predsednika republike. V boj se podaja kot neodvisni kandidat.

Gregor Bezenšek mlajši je prvi, ki je uradno vložil svojo predsedniško kandidaturo. (Foto: FB Gregor Bezenšek ml. - Soul Greg Artist)

"Z mojimi podporniki iz volilnega štaba smo podpise podpore odnesli na Državno volilno komisijo, kjer so jih tudi že uradno prešteli in ugotovili, da imam 5.690 veljavnih podpisov podpore volilk in volilcev," je ob vložitvi kandidature dejal Gregor Bezenšek mlajši. Poudaril je, da je zadovoljen, da mu je v relativno kratkem času uspelo zbrati zadostno število podpisov. Po njegovem mnenju je to dokaz, da so ga volivci prepoznali takšnega, kot je, in sicer človeka, ki je politično in ideološko neobremenjen.

Med ključnimi prioritetami svojega programa Šentjurčan navaja politično sodelovanje in zavzemanje za ranljive skupine prebivalstva, še posebej otroke z redkimi boleznimi.

Bezenšek je, kot pravi, zbral 5690 overjenih podpisov. (Foto: FB Gregor Bezenšek ml. - Soul Greg Artist) 

Da je zbrala potrebnih pet tisoč podpisov, je danes sporočila tudi Nataša Pirc Musar. Uradno jih bo vložila prihodnji teden. Prihodnji teden bosta po napovedih to storila tudi Anže Logar in Vladimir Prebilič, Janez Cigler Kralj pa naj bi kandidaturo vložil že v prihodnjih dneh. Napovedanih je še več kandidatur.

Predsedniške volitve bodo 23. oktobra. (AD)