marec 28, 2020

Prvi primer okužbe potrdili tudi v Rogatcu

V Sloveniji je skupaj 684 oseb, potrjeno pozitivnih na novi koronavirus. V našem delu države še vedno največ v občini Šmarje pri Jelšah, 70. Potem ko so prvo okužbo včeraj potrdili v občini Slovenske Konjice, so jo zdaj še v občini Rogatec.

Koronavirus so že potrdili v 123 občinah, zdaj je med njimi tudi Rogatec. (Foto: Občina Rogatec)

V savinjski regiji je 121 okuženih, med njimi največ v občini Šmarje pri Jelšah, 70, od tega 49 stanovalcev iz šmarskega doma upokojencev, kjer je ob tem tudi 9 okuženih zaposlenih. Spomnimo, dom sta v četrtek obiskala ministra za zdravje ter delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Tomaž Gantar in Janez Cigler Kralj, o čemer več preberite TUKAJ.

Po najnovejših podatkih, ki jih je NIJZ objavil danes, so prvo okužbo potrdili v občini Rogatec. »OSTANITE DOMA! Pomislite na druge, poskrbite za higieno in upoštevajte navodila pristojnih institucij!!! Zdravje je naše največje bogastvo,« so ob tem zapisali na spletni strani občine Rogatec.

In kaj kažejo številke v ostalih občinah savinjske regije? V Rogaški Slatini je potrjenih 21 okužb, v Celju se je številka povzpela na 12. V Šentjurju so 4 potrjene okužbe, v Žalcu 2. Po ena okužba je v občinah Vojnik, Vitanje, Velenje, Šoštanj, Slovenske Konjice, Podčetrtek, Kozje, Dobrna, Mozirje in Nazarje. V Bistrici ob Sotli, ki sodi v posavsko regije, ostajajo 3 potrjene okužbe. V podravski regiji je skupaj 59 potrjenih okužb, med njimi 17 v občini Maribor, 9 v Slovenski Bistrici in 2 na Ptuju. (AD)