januar 30, 2021

Prvi stanovalci v celjski soseski DN-10 to poletje

Občina Celje in Nepremičnine Celje v Dečkovem naselju v Celju gradita stanovanjsko sosesko – DN 10. Dela so, kot sporočajo, po načrtu in brez težav. Prva dva bloka od šestih načrtovanih bosta kmalu dobila fasado.

Gre za največji projekt Mestne občine Celje v tej finančni perspektivi, gradita Nivo Eko in Remont. (Foto: MOC)

Projekt je vreden več kot 16,5 milijona evrov. Mestna občina Celje zagotavlja dobrih 620 tisoč evrov, Nepremičnine Celje dobrih 10 milijonov evrov, Evropski sklad in Republika Slovenija pa skupaj okoli 5,7 milijona evrov.

»Izvajalec trenutno ureja strojne in električne instalacije, vgrajuje stavbno pohištvo in suhomontažne sisteme v obeh večstanovanjskih stavbah v 1. fazi. Na stavbo nameščajo toplotno izolacijo fasade. Garažna hiša je postavljena, izvajajo armirano betonska dela,« sporočajo iz občine in dodajajo, da bodo prva stanovanja vseljiva letos poleti, vseh šest večstanovanjskih objektov pa naj bi bilo zgrajenih maja prihodnje leto.

Pri oddaji novih stanovanj bo družba Nepremičnine Celje, kot sporočajo, posebno pozornost namenila mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bo del stanovanj prilagojen gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha. (AD)

Foto: MOC