december 3, 2020

Rajmax Kozje tudi v času korone z veliko naročili

V podjetju Rajmax Kozje, ki proizvaja stavbno pohištvo, kljub omejitvenim ukrepom aktivno poslujejo. Po drastičnem upadu prihodkov v prvem delu epidemije, bodo v drugem valu koronavirusa prodajo svojih izdelkov precej povečali. Rešujejo jih dela na večjih gradbiščih, uvedli pa so tudi novo linijo izdelkov.

Rajmax Kozje izdeluje pvc okna, pvc vrata, vhodna vrata, garažna vrata, senčila in rolete ter drugo.(Foto: Rajmax Kozje)

Proizvodnja na polno, k strankam ne smejo
Koronavirus je močno posegel tudi v gospodarske družbe. Podjetje Rajmax iz Kozjega je po navedbah direktorja Janka Rajgla v prvem valu epidemije ustvarilo 42 % manj prihodkov kot v enakem obdobju lani, po sproščanju ukrepov so maja, junija in julija nadaljevali z delom, v drugem valu epidemije pa se znova soočajo z omejitvami poslovanja, vendar jim naročil ne manjka. "Ne moremo delati pri strankah, torej ne moremo delati izmer, montaž in servisov. Ob tem je koronavirus prodrl tudi v podjetje, saj imamo vsake toliko časa koga, ki je zbolel za covidom ali je v izolaciji," razlaga Rajgl in dodaja, da delavcev na čakanju imajo, saj dela v proizvodnji še naprej potekajo, prodajo pa so preusmerili na splet.

 
Novi bloki s stavbnim pohištvom Rajmaxa v Podčetrtku. (Foto: Radio Štajerski val)

Na gradbiščih v Podčetrtku, Šentjurju in Mariboru
Rajmax Kozje v času epidemije rešujejo tudi dela, ki jih izvajajo na kar nekaj večjih gradbiščih, pri čemer Rajgl izpostavlja vgradnjo njihovega stavbnega pohištva v treh novih blokih GIC Gradenj v Podčetrtku, kjer so dela v polnem teku, med večjimi projekti sta tudi SGS Maribor in FerDent Šentjur. V iskanju rešitev za boljše poslovanje v času krize pa so v Rajmaxu uvedli tudi novo linijo izdelkov, še izpostavlja Janko Rajgl:

Družbe s 34 zaposlenimi drugi val epidemije ne bo tako hudo prizadel kot prvi, saj so poslovanje uspeli prilagoditi novim razmeram. Rajgl pričakuje, da bo imela družba kljub temu ob koncu leta 2020 za 10% odstotkov manj prometa kot lani. (SP)