avgust 27, 2018

Razpršeni hotel Konjice dobro obiskan

V Razpršenem hotelu Konjice, ki ima prostore v prenovljenem delu dvorca Trebnik v Slovenskih Konjicah, so goste začeli sprejemati pred približno pol leta. Z dosedanjim obiskom so zadovoljni. Ker se povečuje, bodo predvidoma pred koncem leta zaposlili še eno sodelavko.

Za zdaj Razpršeni hotel Konjice zagotavlja nastanitev v konjiškem dvorcu Trebnik, za njegovo širitev razpoložljive nočitvene kapacitete iščejo v zreški, vitanjski in oplotniški občini.

Za božično-novoletne praznike že zasedeni
Po besedah vodje hotela Andrejke Gažovič Košir se je obisk občutno povečal v poletnih mesecih. "Naši gosti so večinoma tujci, zadnje čase gostimo vse več poslovnežev, ki prihajajo sklepati posle v podjetja v konjiški lokalni skupnosti," še pravi vodja hotela, ki se je pohvalila, da so njihove kapacitete že povsem zapolnjene za božično-novoletne praznike. V Razpršenem hotelu Konjice imajo osem sob, dve sta nadstandardni, v njih pa lahko prenoči 28 gostov. Za nočitev z zajtrkom dve osebi v dvoposteljni sobi odštejeta 66 evrov. V sobi z dodanimi ležišči pa tri ali štiričlanska družina plača 76 evrov.

Kako kaže s širitvijo hotela?
V Razpršenem hotelu Konjice je zdaj redno zaposlena ena oseba, ker se število gostov povečuje, pa letos predvidevajo še eno zaposlitev. Razpršeni hoteli so pri nas novost, že nekaj let pa jih poznajo v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Naša država je za razvoj sodobnih podjetniških modelov v turizmu v okviru finančne perspektive 2014–2020 namenila 45 milijonov nepovratnih sredstev. Finančne spodbude je bila deležna tudi Kooperativa Konjice. Mrežo razpršenega hotela vzpostavlja na območju konjiške, zreške, vitanjske in oplotniške občine, ki so združene v skupni Turistični destinaciji Rogla-Pohorje. K sodelovanju vabi lastnike nepremičnin, ki bi svoje prostore oddajali v najem za potrebe hotela. Zanimalo nas je, kako se odzivajo? Tudi o tem v krajšemu pogovoru z vodjo hotela Andrejko Gažovič Košir, prisluhnite ji v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

ANDREJKA GAŽOVIČ KOŠIR