januar 20, 2020

Kaj o novi šefici pravi šentjurski poslanec Robert Polnar?

Stranka DeSUS je dobila novo vodstvo, predsednica je postala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Nasledila je Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Kako spremembo komentira šentjurski poslanec iz vrst DeSUS-a, Robert Polnar?

Robert Polnar je, kot je tudi napovedoval, v prvem letu poslanskega mandata predvsem opazoval politično dogajanje, a postaja vse vidnejši akter. (Foto: Štajerski val)

Pritlehnost in antiracionalnost v kandidacijskih postopkih 
Poslanec DeSUS-a iz Šentjurja Robert Polnar je v minulih mesecih večkrat dvignil prah, saj je brez dlake na jeziku, precej je razburil z glasovanjem proti nekaterim vladnim predlogom in v nasprotju z ostalimi poslanci iz poslanske skupine DeSUS-a. Kongresa se ni udeležil. Zakaj ne?

Zmaga Aleksandre Pivec Polnarja ni presenetila, ni pa pričakoval tako suverene zmage. Spomnimo, dobila je 143 glasov, dosedanjega dolgoletnega predsednika Karla Erjavca je podprlo 80 delegatov, tretjega kandidata, Boruta Stražišarja, le osem. Šentjurski poslanec se do razpleta volitev ne opredeljuje in poudarja, da je v kampanji pogrešal vsebino. Ob tem je za naš radio povedal:

Še naprej bo deloval po svoji presoji
Sprememba v vodstvu stranke na poslansko delo Roberta Polnarja ne bo vplivala, kot zagotavlja, bo še naprej sledil svoji dosedanji drži ter odločitve sprejemal po svoji presoji in vesti. Kot je znano, je v minulih mesecih precej prahu dvignil z nasprotovanjem zakona o izvrševanju proračunov ter z glasovanjem proti imenovanju Angelike Mlinar za kohezijsko ministrico. Pravi:

Poslanci poslanske skupine Desus se z novo predsednico še niso sestali, sestanek naj bi se zgodil jutri. (AD)