julij 24, 2020

Rogaška obeležila praznik in podelila priznanja

To nedeljo, 26. julija, je praznik občine Rogaška Slatina. Kljub negotovosti zaradi koronavirusa so praznik obeležili s prireditvijo, kjer so tudi podelili občinska priznanja in nagrade.

V Rogaški so uspeli kljub časom koronavirusa podeliti občinska priznanja. (Foto: Štajerski val)

Naziv častni občan so posthumno podelili dolgoletnemu tajniku slatinske občine Marjanu Čuješu. "Prizadeval si je za dobro vseh občanov in občank ter bil vseskozi vključen v družbeno in politično življenje," so med drugim zapisali v obrazložitvi. Nagrado je prevzel njegov sin Leon Čuješ. Tako je povedal:

V Rogaški so podelili tudi dve plaketi občine. Prejela sta ju Marija Čakš, za dolgoletno skrb in delo za krajane Krajevne skupnosti Kostrivnica, in dolgoletni funkcionar Josip Kovačić, za aktivno sooblikovanje življenja v občini. Kovačić je po prejemu nagrade dejal:

Priznanja občine pa so prejeli Martin Metličar, ki že 45 let pomaga pri organiziranju dogajanja v občini.

Priznanja se je razveselil tudi dolgoletni gasilec Edvard Cvetko in sekcija Polžki Planinskega društva Vrelec Rogaška Slatina, ki deluje že 21 let. Vodja sekcije Danica Padjan je svoje misli po prejemu priznanja strnila tako:

Kakšni so načrti?
Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič je o prazniku, ki je potekal v nekoliko drugačni resničnosti, in letošnjih nagrajencih povedal:

Sicer pa pravi, da je minulo leto zaznamovalo pet večjih naložb, ki so skupaj ocenjene na okoli štiri milijone evrov oziroma 40 odstotkov občinskega proračuna. Kidrič izpostavlja predvsem dokončanje Naravovarstvenega centra Sotla oziroma Bobrovega centra, kar načrtujejo jeseni. Ob tem našteva še:

Kidrič pa napoveduje tudi gradnjo nadhoda Sonce med Pegazovim domom in nekdanjim mizarstvom. Tam pa bodo zgradili tudi parkirišče park and ride oziroma parkiraj in se pelji ter dopolnili kolesarsko omrežje in izposojevalnico koles. V prihodnjih dveh letih želijo zgraditi tudi telovadnico pri podružnični osnovni šoli v Svetem Florjanu. Živa ostaja tudi zamisel razglednega stolpa pri starem mizarstvu. Občinski svet je sprejel prostorski načrt, nadaljevali pa bodo tudi pridobivanje potrebnih dovoljenj, napoveduje Kidrič. (JB, TMG)