oktober 14, 2021

Rogaška Slatina najlepša in najgostoljubnejša

Sinoči so na Dnevih slovenskega turizma razglasili zmagovalce natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Komisija Turistične zveze Slovenije je prijavljene kraje ocenjevala v več kategorijah, poseben del akcije pa je bilo tudi spletno glasovanje.

Delegacija iz Rogaške Slatine z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom ob prevzemu nagrade. (Foto: Zavod za turizem kulturo Rogaška)

V naše kraje je komisija dodelila le en zmagovalni naziv. V kategoriji najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj so bili vsi trije finalisti iz Savinjske regije, in sicer Rogaška Slatina, Podčetrtek in Zreče, zmagala je Rogaška. Direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Dino Markovinovič nam je po prejemu nagrade povedal:



Skupinska fotografija nagrajencev v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna. (Foto: Turistična zveza Slovenije)


Kaj pa dobitniki priznanj v ostalih kategorijah? Iz Savinjske regije je Vitanje osvojilo tretje mesto med izletniškimi kraji, med večjimi mesti pa je bilo Velenje drugo, Celje pa tretje. Celjski župan Bojan Šrot je ob tem dejal:



Poleg komisije v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna vsako leto pripravijo tudi izbor najboljših po mnenju javnosti. V spletnem glasovanju je med zdraviliškimi kraji največ glasov dobil Podčetrtek, med večjimi mesti Velenje, med mladinskimi prenočišči pa hostel Celjskega mladinskega centra. Še več o akciji in kam vse v Sloveniji so še šle nagrade, preverite TUKAJ. (AD)