maj 28, 2020

S športniki do 5000 evrov za družine v stiski s Šentjurskega

Šentjurčan Simon Jecl je konec lanskega leta organiziral dobrodelno dražbo Božič za vse. Dražil je podpisane športne drese in artikle vrhunskih športnikov. Ta teden je akcijo tudi uradno zaključil, s predajo še zadnjega dresa. Zbrani denar Zveza prijateljev mladine Šentjur namenja družinam, ki potrebujejo pomoč.

Jan Oblak je bil eden od zvezdnikov, ki je za akcijo podaril svoj podpisan reprezentančni dres. Zanj so iztržili več kot 200 evrov. (Foto: Božič za vse)

Simon Jecl je nekdanji športnik in pri dobrodelni akciji so mu na pomoč priskočili številna zvezdniška imena iz sveta športa. Svoje podpisane drese ali startne številke so na primer darovali kolesar Primož Roglič, nogometaš Jan Oblak, košarkar Marko Milič, motokrosist Tim Gajser, smučar Filip Flisar in skakalni bratje Prevc, čelado pa smučar Žan Kranjec, pa tudi ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin. »Z dobrodelno dražbo športnih dresov smo zbrali skupaj 3251 evrov,« je ob koncu akcije, ko je predal še zadnji dres – nogometaša Dina Hotića – sporočil Jecl in dodal, da so k akciji pristopili še trije donatorji in skupaj prispevali 1670 evrov.

Dres kolesarskega asa Primoža Rogliča je, kot je razvidno iz facebooka, dosegel ceno 700 evrov. Tudi Simonova hči je bila odlična promotorka akcije. (Foto: Božič za vse)

Skupaj se je v akciji Božič za vse torej nabralo skoraj 5000 evrov, ves denar so predali
Občinski zvezi prijateljev mladine Šentjur, ki je z njim pomagala družinam iz občine Šentjur. Kot je sporočila, je denar razdelila takole:
- fantu s cerebralno paralizo za plačilo enomesečne terapije,
- srednješolki za plačilo internata za 3 mesece ter nakupom računalnika
- osnovnošolcu, ki ima velike težave z vidom, so kupili očala
- mami s tremi otroki, ki je ostala po ločitvi brez vsega, so kupili tri postelje, vzmetnice, pralni stroj in štedilnik,
- nabavili so pralni stroj družini, v katero se je vrnil deček, ki ga je očim tako poškodoval, da je dva meseca preživel v bolnišnici,
- trojčkom iz Dramelj so namenili bone za nakup plenic.

Lanska prva dobrodelna akcija Božič za vse, kot obljublja Simon Jecl, ni bila zadnja. (AD)

Za dres Marka Miliča so iztržili 220 evrov. (Foto: Božič za vse)