maj 9, 2019

Šentjurčani z nagradami za aktivno preživljanje prostega časa

Mladinski center Šentjur mlade spodbuja k aktivnemu vključevanju v lokalno skupnost. Vsaka izkušnja in vsa nova znanja so namreč naložba za prihodnost. »Najtežje je začeti,« pravijo v mladinskem centru, zato bodo mlade spodbujali tudi z nagradami. Vabijo v projekt 3plusnagrada.

V šentjurskem mladinskem centru je vedno pestro. Ponujajo takšne in drugačne dejavnosti, poudarjajo pa, da je vedno zagotovljena tudi dobra družba. (Foto: MC Šentjur)

Nove izkušnje, znanja in prijateljstva
»Zakaj ime programa 3plusnagrada? En plus je za mlado osebo, ki se vključi, ker ogromno pridobi s tem, drugi je za organizacijo, v kateri deluje, tretji plus pa je za lokalno skupnost, ker so mladi potem aktivni, bolj samozavestni, prav tako čutijo neko pripadnost okolju, v katerem živijo,« razlaga vodja Mladinskega centra Šentjur Lara Žmaher in dodaja, da bodo mladi, če se bodo aktivno vključili v program, za to tudi nagrajeni. Dobijo lahko na primer izlet v Gardaland, obisk trampolin parka, kino vstopnice, bone za pice … A to naj bo le dodatna spodbuda, največ šteje, da bodo mladi s sodelovanjem pridobili prepotrebne izkušnje, nova znanja in kompetence, pa tudi nova poznanstva in prijatelje. Projekt boste lahko podrobneje spoznali na dveh javnih predstavitvah, prihodnji ponedeljek in petek v šentjurskem Aktivatorju, še nekaj več o njem, tudi to, kako sodelovati, pa tudi v spodnjem posnetku. Z Laro Žmaher se je pogovarjala Anja Deučman: